4 1/2 x DIY met/with Flow

For English, please scroll down

Het heeft even geduurd (ongeveer een jaargang of drie), maar ik heb het eindelijk toch gedaan, gescheurd in Flow.  En het huis werd er op slag 5 x mooier op.
Dus, voor iedereen die nog twijfelt:
Vier (en een half) DIY ideeën met de bladzijden Flow (of elk ander mooi magazine of papier natuurlijk).

* 1 *  ORIGAMI BALLEN 

www.appelzee.com
Op Pinterest, blogs (en daarbuiten) kom je ze tegenwoordig overal tegen, de lampenkappen van gevouwen papier. Zij maakte een schitterende tutorial en hier kan je zelfs een template downloaden zodat je zelf geen lijntjes meer hoeft te tekenen. In de Kringwinkel gaf Caroline Verbrugghe (van Fabriek Romantiek) een workshop lampen vouwen met oude landkaarten, en ook in het Woonboek van Woonblog is zo'n origami lamp een van de DIY ideeën. Een uitleg over hoe je aan de slag moet ga je hier dus niet vinden (mijn eerste poging om zelf een lampenkap te vouwen was trouwens ook maar half geslaagd).  Het vouwprincipe voor deze origami balletjes is helemaal hetzelfde als voor een lamp, alleen heb je telkens maar één strook nodig om een bal te vormen. Mooi om gewoon ergens neer te leggen of, met een touwtje er aan, in de kerstboom te hangen.

* 2 *  KLEURRIJK 'KAARTENHUISJE' (of hoe noem je zo iets? )

www.appelzee.comwww.appelzee.com
De covers van Flow zijn altijd mooi, kleurrijk en van goed dik papier. Ideaal dus om een soort van modernistisch kaartenhuisje mee te maken. Het is supersimpel: knip of pons cirkels uit de covers, maak (kruislings) vier kleine sneetjes in de zijkanten en schuif de cirkels in elkaar. Je kan zo hoog en zo breed gaan als je zelf wilt. 
Tip: Je gebruikt best alleen covers die aan de achterkant ook een mooie print hebben. De covers met reclame achterop geven niet zo'n mooi resultaat (hint aan de lieve makers van Flow...)


* 3 * VROLIJKE VLAGGENLIJN

www.appelzee.com

www.appelzee.com
Het fijne aan Flow is dat ongeveer elke pagina mooi is. De gebruikte kleuren, de (combinatie van) beelden, het gekozen lettertype... alles is een feest om naar te kijken. Je zou kunnen zeggen dat in elke Flow een feestslinger verstopt zit die gewoon wacht om te worden uitgeknipt.

* 4 * KAARTJES MET EEN BOODSCHAP

www.appelzee.com
Simplify your life en spoil yourself met snel-klaar-maar-oh-zo-mooi-versiering voor je huis. Ik verknipte  een paar tussenbladen tot vierkante kaartjes, zette ze in een kaartenhoudertje en klaar!

* 1/2 *  KUNST!

www.appelzee.com

Zo eenvoudig en voor de hand liggend dat het eigenlijk geen DIY meer is. Gewoon inkaderen, al dat moois!

Every month, for almost three years now I think, I buy the lovely Dutch magazine Flow. That's a whole lot of magazines to keep, so recently I decided to use them for some small DIY ideas. It felt a bit awkward to rip those beautifully made magazines apart, but in the end, I'm so happy I did. These ideas make the house look much lovelier then a large pile of magazines will ever do, don't you think? 

Reacties

 1. o nee, mijn flows mogen niet aangeraakt worden, daar ben ik nog niet aan toe. Wel leuk gemaakt allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoveel moois! En ik ken het gevoel van 'zou ik nu wel of niet de schaar erin zetten ...'. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel mooi maar voor mij nog een stap te ver ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg leuk gedaan, stuk voor stuk plaatjes! Maar dat kan ook niet anders met dat mooie flowmateriaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik scheur ze altijd helemaal aan flarden :) Super mooie ideeen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi gedaan! ! Ik verknip ze regelmatig om er mini-boekjes mee te maken of envelop ofzo...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke ideetjes! Ik had hier een hele stapel tijdschriften met mooi stevig papier klaar liggen voor de rommelmarkt, toch maar even niet.... gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben vorige week ook begonnen met scheuren. Het heeft wel even geduurd voordat ik daar aan toe was, ik heb alle nummers van de Flow, vanaf het allereerste nummer. Maar het werden er nu toch wel veel, en de ruimte die ze innemen kan ik goed gebruiken. De artikelen die ik wil bewaren heb ik een map gedaan, zodat ik ze nog eens door kan kijken. De recepten bij de recepten in de map. De mooie gedichten en de uitspraken overgeschreven in een mooi schrift en met de rest ben ik begonnen met knutselen. Maar ik ga toch ook nog even aan de slag met jou leuke ideeën! Ik vind vooral het kaartenhuisje superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi! Hier liggen ze allemaal mooi op een stapel om 'ooit iets mee te doen' ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten