De week maar dan anders, met dank aan Pinterest, en Bruin van der Duim - Colourful weekdays

For English, please scroll down

Onlangs passeerde weer eens een fijne 'quote' op Pinterest. Jammer genoeg liep de link dood waardoor ik kon niet achterhalen van wie het origineel komt*, maar ik werd er op slag zo vrolijk van dat ik het niet kon laten om de woorden (creatief) te 'pikken'. Met kleeffolie (en een beetje knipwerk) maakte ik deze kleurrijke versie voor op de keukenmuur.
*Ondertussen liet ene Piedro weten dat het origineel een grafisch werk is van de Nederlandse kunstenaar Bruin van der Duim. Het heet 'De nieuwe week' en is ondertussen zo populair dat Bruin het via zijn website ook als poster verkoopt. Allen daarheen dus, als je niet zelf aan het knippen en plakken wil slaan.Meneer Appelzee stelde nog voor om 'wijdag' te veranderen in 'wijndag', zo zou het helemaal een week naar ons hart worden natuurlijk. Dus misschien haal ik mijn schaar straks toch nog eens boven... (en dat is ondertussen dus ook gebeurd).Recently I saw this funny 'quote' on Pinterest (it's a word game with the days of the week in Dutch, but a bit difficult to translate, so you will have to take my word for that). I couldn't find the original source*, but because it was so nice I couldn't resist doing something with it. So I cut the words in adhesive film in some nice colors and put them up our kitchen wall. It makes me smile day after day. 
*The original art work is made by the Dutch artist Bruin van der Duim. It is called 'De nieuwe week' (The new week) and it became so popular that the artist now also sells it als a poster on his websiteReacties

 1. Leuk zeg, word je vrolijk van! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag die quote toevallig net op Facebook passeren: Blue Lines.
  https://www.facebook.com/bestagencyintheworld

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zag de quote ook passeren.
  Super wat je ermee gedaan hebt! Ik zou er ook wijndag van maken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk, zo kleurrijk!! En wijndag vind ik een tof idee van Mr Appelzee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb hem ook voorbij zien komen. Vond het ook meteen een erg leuke quote! Zo kun jij er extra vaak van genieten...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Enorrem leuk!!!! :-) Wat een enorm knipwerk zeg!!

  Groetjes, Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg leuk zo met die stickers! En prachtig uitgevoerd (geweldig knipwerk). Goede voornemens! Die van wijndag heb ik vanavond al volbracht ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie uitvoering van 'de nieuwe week'. Deze tekst, het origineel, is bedacht door Bruin van der Duim. Op www.vanderduim-art.nl kun je de poster of het origineel bestellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Piedro,
   bedankt dat je liet weten waar het origineel vandaan komt. Het voelde een beetje lastig om het zomaar te gebruiken. Ik heb de tekst van het bericht aangepast, zodat iedereen Bruin van der Duim weet te vinden. Ere wie ere toekomt!

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten