Blij met (oud) blik - Recycling tin boxes

For English, please scroll down

Ik heb een zwak voor blikken dozen, oud, nieuw, gedeukt of met roestspikkels, maakt niet uit, zolang ze er maar mooi of bijzonder uit zien. Ze stapelen goed in de kast, zorgen voor kleur in het rek, en (ook niet onbelangrijk) je kan er altijd van alles in kwijt dat anders misschien ergens op een hoopje, in een hoekje of, nog erger, in de vuilbak zou belanden. Met andere woorden, een goeie blikken doos komt altijd van pas.
Jammer genoeg is het niet altijd makkelijk om fijne -en betaalbare- exemplaren te vinden. Tot ik op een dag besefte dat al die gewone dagdagelijkse exemplaren (van thee, koekjes uit de Ikea of kerstpralines) die in de kringloopwinkels voor een halve euro ofzo in grote stapels te koop liggen,  natuurlijk ook potentieel hadden.
Dus een beetje knip- en plakwerk later had ik deze kleurrijke exemplaren in huis.

www.appelzee.comRecycled tin boxes - by Villa Appelzee
En ze werden direct in gebruik genomen natuurlijk. Wat rommelige restjes wol, een hoopje (te) korte lintjes en oude plastic kralen hadden weer een onderkomen. 

Recycled tin boxes - by Villa AppelzeeRecycled tin boxes - by Villa Appelzee

Recycled tin boxes - by Villa Appelzee


I have a soft spot for tin boxes. They can be old or new, a bit rusty or battered, as long as they look nice or special, I'm happy. I use them to store all bits and pieces that otherwise would shift from spot to spot in the house or, even worse, would eventually end up in the garbage bin. So I'm always on the lookout for beautiful (and affordable!) pieces, which are not always easy to find.  
But lately I realized that even the more plain or even ugly boxes, that are sold in the thriftshops for almost no money, also have a lot of potential. So after some cutting and pasting with paper, I had these beauty's in the house. Perfect!

Reacties

 1. Super mooi!!! Is dat met stof bekleed of met papier?
  Ben er helemaal weg van!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je ze ook mooi vindt. Ik ben er zelf ook helemaal blij mee. Ik beplakte deze met papier, maar met stof zou ook nog kunnen ja... Je brengt me op ideeën ;-)

   Verwijderen
 2. blikjes heb je nooit genoeg, leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blikjes....ik kan er geen genoeg van krijgen. En ook de nieuwe exemplaren zijn de laatste tijd echt prachtig. Ziet er mooi uit jouw collectie op de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. SUPERidee!! Wat zien ze er geweldig leuk uit! Ga ik onthouden...

  Groetjes, Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi gedaan! Zo fris van kleur! Ik beplak zelf ook oude blikken, met een vilten vel op de bodem voor de mooiste juwelen en broekzakvondsten.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten