Over opruimen, loslaten en opnieuw beginnen, en een DIY posterhouder om dat te onderstrepen

3-2-1... En we zijn terug!

Na anderhalve maand twijfelen en piekeren over het lot van deze blog (en van Villa Appelzee in het algemeen), na weken van creatieve burn out waarin geen enkel idee nog de moeite leek om iets mee te doen, na een blauwe periode in een nog blauwere maand (die fameuze 'Blue Monday' was bij mij eerder een 'Blue Month') ... komt het gelukkig allemaal nog goed.
Want al dat getwijfel en gepieker had hier alvast één goeie bijwerking, en dat was dat ik met een meer dan grove borstel door al mijn spullen ben gegaan, van meubels tot knipsels, van lampen tot stoffen... Alles heb ik vastgepakt, kritisch bekeken en vervolgens resoluut de deur uit gedaan wanneer ik het gevoel had dat het niet meer bij me paste. Soms met een beetje pijn in het hart, maar altijd met een goed gevoel. En nu is er weer ruimte, overzicht en rust.
En kijk: de ideeën zijn terug, de goesting is terug, ik ben terug!

www.appelzee.com


Om dat te vieren maakte ik een mini-poster in een handige DIY-posterhouder van houten latjes.
De quote helpt me onthouden dat uiteindelijk alles altijd weer goed komt, de posterhouder zelf herinnert me er aan dat simpele ideeën ook de moeite waard zijn, zolang je er zelf maar blij van wordt. Toch?!

www.appelzee.com


De posterhouder maken is in feite zo makkelijk dat een tutorial met één foto zeker volstaat.
Je hebt vier (op de foto staan er maar twee) smalle latten nodig (ik gebruikte overschotten uit het houtatelier van Meneer Appelzee, dus ik kon niet kiezen qua dikte of gewicht, maar in principe geldt: hoe lichter hoe beter). Zaag ze op de gewenste lengte (bv. 297 mm, voor een verticale A3 poster) en geef ze eventueel een kleur naar keuze. Knip een magneetvel in stukken (hier geldt dan weer: hoe straffer de magneten hoe beter) en plak de stukken op de achterkant van de latten. Schroef twee oogvijsjes in de bovenkant van een lat en maak er touw aan vast dat je afwerkt met houten kralen.
Klem de poster met de boven- en onderkant tussen telkens twee latten en hopla!

Iemand zin om de quote te downloaden? Laat hieronder een reactie en je mailadres en ik bezorg je de link met veel plezier!

Reacties

 1. Heel herkenbaar! Ik heb dat ook op zijn tijd eens nodig. Als het in mijn hoofd te vol wordt, dan moet ons huis er aan geloven. Kuisen, opruimen, spullen weg gooien, alles kritisch bekijken,... En dat zullen de huisgenoten geweten hebben :-) maar kijk, uiteindelijk komt het altijd weer op zijn pootjes terecht.
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. ja, en super makkelijk. Stevige magneten zijn wel een must...

   Verwijderen
 3. Oef gelukkig zeg! Opgeruimde geest in een opgeruimd huis! Hoera!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. waauw, keitof!! en zo simpel maar tegelijk slim!! bedankt!! en blij dat je blijft, ik vind je ideeën altijd superleuk!! ik heb best wel interesse in de poster, maar laat niet zo graag m'n email achter op het www, dus ik zoek je mail wel een keertje om het zo te doen!
  (http://lilliepawillie.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoihoi, mocht je de quote nog willen, laat even iets weten: tine@appelzee.be!

   Verwijderen
 5. Oh wat ben ik blij dat je de moed vond om door te gaan, want ik hou van villa appelzee! :-) Die quote wil ik ook wel in huis hangen, want ik ben volop aan het opruimen (Marie Kondostyle) en af en toe heb ik een duwtje nodig om door te doen ...

  Mijn mail: tussensoepenpatatten at gmail punt com
  Http://tussensoepenpatatten.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig vond je frisse moed. Jouw boek vrolijkt alvast dagelijks mijn salontafel op, ik zou dit kleine splashje kleur niet graag online moeten missen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, fijn! Super bedankt voor de lieve woorden! x

   Verwijderen
 7. Zo herkenbaar! Ik heb soms ook van die periodes dat ik het liefst alles aan de kant zou willen gooien - roer om, stoppen met bloggen, gewoon helemaal anders. Maar de blog en creëer kriebel blijft gelukkig - ook bij jou - altijd weer terugkomen... Thanks for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lisette! Het doet altijd deugd om te lezen dat ik niet de enige twijfelaar ben. Bedankt voor je berichtje! Enneuh, die creatieve vibe ook niet aten schieten hé! ;-)

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten